Eigenschappen
Bereidingstijd: 10 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 300 g courgette
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 50 g cashewnoten
- 2 eetlepels olie of chili-olie
- 1 eetlepel Japanse sojasaus of ketjap manis
- 1 theelepel sambal badjak
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Kippeneivrij dieet, Glutenvrij dieet.
Was de courgette en snij hem in dunne plakken. Pel en snipper de ui en hetteentje knoflook. Hak de cashewnoten grof. Verhit de olie in een wok en bak deui en knoflook zachtjes glazig. Schep de plakken courgette erdoor en bak ze ophoog vuur al omscheppend in ca. 3 tot 4 minuten mooi bruin. Schep de sojasaus,sambal en 2 eetlepels water erdoor en laat het geheel nog ca. 2 – 3 minutensudderen. Laat het vocht verdampen. Rooster de cashewnoten in een drogekoekenpan goudbruin en strooi ze op het laatst over de courgette.
Per persoon ongeveer 200 g groenten
Lekker met jasmijnrijst en gebakken kabeljauw.
Yes! Finally someone writers ahout 15381.