Focaccia met ui en ansjovis

Focacciametuienansjovis.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Lunch

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 gele ui
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 klein potje artisjokharten
  • 4 ansjovisfiletjes
  • 1 focaccia
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • zout
  • grof gemalen peper uit de molen
  • stukje van 75 g parmezaanse kaas
  • 2 takjes basilicum

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 180°C.

Pel de uien. Snij elke ui in 8 parten (laat hierbij de steelaanzet heel).Pers de knoflook uit boven de olie, klop goed door en laat tot gebruik staan.Laat de artisjokharten uitlekken. Snij de artisjokharten in stukken en deansjovisfiletjes klein. Snij de focaccia overdwars door. Beleg beide delen metde parten ui, artisjokharten, zwarte olijven en ansjovisstukjes. Besprenkel hetbrood (en vooral de uien) met knoflook-olijfolie en bestrooi met zout en grofgemalen peper naar smaak. Bak de focaccia in de oven in ca. 12 minuten gaar engoudbruin. Schaaf intussen de parmezaanse kaas in plakjes. Leg de focaccia’s op2 borden. Verdeel er de parmezaanse kaas over en garneer met de basilicum.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie