Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Rauw
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 350 gram winterpeen
- 350 gram witte kool
- 75 gram rozijnen
- 75 gram walnoten, gehakt
- 3 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel slagroom
- 1 eetlepel sinaasappelsap
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 2 (amandel) speculaasjes
Bereidingswijze
Laat de rozijnen een kwartiertje wellen in heet water en uitlekken in eenvergiet. Rasp de winterpeen en snij de kool zo dun mogelijk. Dit gaat hetmakkelijkst met een keukenmachine.
Maak een dressing van mayonaise, yoghurt, room, sinaasappelsap, mosterd en knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Goed door de salade mengen en eenuurtje in de koelkast. Dan werken de smaken op elkaar in en wordt de koolzachter.
Kruimel de speculaasjes fijn en strooi ze vlak voor het opdienen over desalade. Wie alles opheeft, mag zijn schoen zetten. Wel twee hapjes overlatenvoor het paard!
© keetsmakelijk.nl
Meer Keet Smakelijkrecepten hierop deze site – of bestel het boekop keetsmakelijk.nl.Met de kortingscode 2×2 krijg je 5 euro korting.