Boterslahartjes met basilicumvinaigrette en rode mul

botersla.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 0 min

Menugang: Voorgerecht

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • Vier boterslaharten
  • Vier rode mulfilets
  • Arachide/olijfolie
  • 1 bos basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels basilicumolie
  • 1 eetlepel zoete soja
  • ½ eetlepel zoute soja
  • ¾ eetlepel aceto balsamico
  • evt. knoflook, zout en peper

Bereidingswijze

Meng 1 bos basilicumblaadjes met 2 eetlepels olijfolie in de blender en maalze fijn tot een homogene massa. Voeg 3 eetlepels basilicumolie toe, 1 eetlepelzoete sojasaus, een halve eetlepel zoute sojasaus en driekwart eetlepel acetobalsamico toe. Breng op smaak met zout, peper en eventueel knoflook. Devinaigrette moet geschift zijn (dus geen homogene massa).
Haal uit de sla de harten (het binnenste van de krop) ter grote van een golfbalen snij ze doormidden. Bak de platte kant in een Teflonpan met een beetjearachideolie (of olijfolie) aan één kant bruin.
Haal de harten uit de pan en leg ze aan de andere (bolle) kant op een ovenvasteschaal met een klontje boter en wat peper en zout. Zet twee minuten op 170graden in de oven tot de sla lauwwarm is.
Bestrooi de rode mulfilets met peper en zout aan beide kanten en bak ze in eenTeflonpan op een middelhoog vuur met een beetje olie in drie à vier minutenkrokant en goudbruin op de kant van het vel. Draai de filets vlak voor hetserveren nog even om en leg ze daarna op de slaharten. Dresseer hieromheen debasilicumvinaigrette en leg op de rode mul nog wat ragfijn gesneden kropsla.

Recept: Tweesterrenchef Erik van Loo van restaurant Parkheuvel

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie