Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 200 g snelkookrijst
- 400 g nasigroentenmix zoals ui rode peper prei witte kool en tomaat
- 1 dikke plak ham
- 3 eetlepels olie
- 2 theelepels djahé of gemberpoeder
- 1 theelepel sambal
- 4 eieren
Bereidingswijze
Dieet: Glutenvrij dieet, Lactosevrij dieet.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snij de ham in blokjes.Verwijder de pitjes en zaadlijsten uit de rode peper en snij de peper in kleinestukjes. Verhit in een wok 2 eetlepels olie. Bak de groenten al omscheppend opeen hoog vuur ongeveer 3 minuten. Strooi de djahe over de groenten. Schep de hamdoor de groenten en bak de ham ongeveer 1 minuut mee. Voeg de sambal toe en roerhet geheel goed door. Roer de eieren los met 2 eetlepels water. Verhit in eenkoekenpan 1 eetlepel olie. Bak van het eiermengsel een omelet. Verdeel de rijsten het groentemengsel over 4 borden en leg een punt omelet erop.
Per persoon ongeveer 200 gram groenten
Lekker met pindasaus, gebakken uitjes, Atjar Tampoer en kroepoek.