Gesmoorde okra’s met bacon en garnalen

gesmoordeokra.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Lunch

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 5 – 6 kleine okra’s
  • 125 g grote gepelde garnalen
  • 4 plakjes bacon
  • 1 kleine ui
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Bak de bacon goudbruin en knapperig in een hapjes- of kookpan met dikke bodemen neem de plakjes uit de pan. Bak de garnalen in het achtergebleven baconvet enbestrooi ze met zout (let op de bacon is zout) en peper naar smaak. Neem degarnalen ook uit de pan. Pel en snipper de ui. Snij de okra’s in ringetjes envoeg ze met de bacon, ui en circa 2 dl water aan de pan toe. Breng alles aan dekook, dek de pan af en smoor de okra’s in circa 10 minuten gaar. Neem het dekselvan de pan, laat alles iets inkoken en roer de garnalen er op het laatst weerdoor. Laat deze even meewarmen.

Per persoon ongeveer 150 gram groenten

 

Allergie informatie: schelpdieren (garnalen)

Geschikt voor: glutenvrij dieet, energiebeperkt dieet,eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Garnalen kun je vervangen door stukjesgebraden of gerookte kip of door de vegetarische variaties: tofu, tempé (neemdubbele hoeveelheid als je inderdaad vegetarisch wil eten en de bacon eruitlaat). Serveer met volkoren broodjes, volkoren (meergranen) pasta of macaronivoor vezelverrijking.

Lekker met rijst

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie