Tagliatelle met zalm en zeekraal

zeekraal.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 25 g boter of margarine
  • 1 1/2 dl droge witte wijn
  • 200 g gerookte zalm
  • 125 g crème fraîche
  • 3 takjes dille
  • 4 nestjes (verse) groene tagliatelle (lintmacaroni)
  • 150 g zeekraal
  • eventueel paar druppels citroensap

Bereidingswijze

Dieet: Energiebeperkt dieet.

Breng op het vuur water aan de kook voor de tagliatelle. Pel de sjalot en haddeze klein. Pel het teentje knoflook en hak het klein. Smelt de boter in eenmagnetronbestendige schaal, onafgedekt, 1 minuut, ca. 750 watt. Voeg de gehaktesjalot en knoflook toe, schep goed om en zet de schaal in de magnetron,onafgedekt, 2 minuten, ca. 750 watt. Voeg de witte wijn toe, zet de schaal in demagnetron, onafgedekt, 3-4 minuten, ca. 750 Watt. Roer tussentijds eenmaal om.Snijd de gerookte zalm in stukjes en voeg deze samen met de creme fraiche toe,meng alles goed. Was en droog de dille, knip het kruid klein en schep dit doorhet zalmmengsel.

Kook intussen de tagliatelle in het kokende water volgens degebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar. Laat de tagliatelle goed uitlekkenen meng deze door de zalmmassa. Maak de zeekraal schoon, verwijder de worteltjesen de harde stengeldelen. Was de groente en doe ze met aanhangend water in eenmagnetron bestendige schaal met een inhoud van 1 liter. Zet deze in demagnetron, afgedekt, 4-5 minuten, ca. 750 watt. Giet de zeekraal af en meng dezedoor de pasta. Warm het pastagerecht goed door, 3-5 minuten, ca. 500 Watt.

Dit gerecht bevat 75 gram groente per persoon.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie