Pastasalade met gegrilleerde groenten

paprika_recept_pastasalademetgegrildegroente.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Salade

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 300 gram pasta (fusilli, penne of orichiette )
  • zout
  • 4 eetlepels pesto
  • 1 deciliter witte wijnazijn (het liefst witte balsamico)
  • 1 kleine aubergine ( ca. 200 gr ), in plakken
  • gele paprika of groene paprika, in repen
  • 1 oranje paprika of rode paprika, in repen
  • 3 kleine courgettes, in de lengte in plakken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper
  • verse basilicum

Bereidingswijze

Kookt de gekozen pasta in ruim kokend water met zout bijtgaar. Giet de pastaaf en bewaar 1 dl kookwater voor het maken voor de saus. Roer door het kookwaterde pesto, witte wijnazijn en peper naar smaak. Houd 2 eetlepeld van de sausachter en roer de rest door de uitgelekte pasta en laat dit circa 20 minutenintrekken. Bestrijk de aubergineplakken, repen paprika en plakken courgette metolijfolie en grilleer de groenten circa 10 minuten onder een hete grill ( op eenmet bakpapier beklede bakplaat ) of op een hete grillplaat, onder regelmatigkeren. Snijdt de helft van de gegrilleerde groenten in stukjes en meng deze doorde pasta. Rangschik de overige groenten om de salade op het bord en bestrijkdeze met de achtergehouden saus. Garneer met verse basilicum.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie