Eigenschappen
Bereidingstijd: 10 min
Menugang: Ontbijt
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 2 sinaasappels
- 25 g rozijnen
- 2 kiwi’s 200 g aardbeien
- ca. 150 ml Griekse yoghurt of magere kwark
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 2 eetlepels krokante muesli
Bereidingswijze
Schil boven een kom 1 sinaasappel dik en snij de partjes tussen de vliezenuit, vang het sap op. Pers de andere sinaasappel uit. Breng in een steelpan derozijnen met het sinaasappelsap aan de kook en laat ze ongeveer 3 minutenzachtjes koken. Schil intussen de kiwiís en snij ze in stukjes. Was deaardbeien, verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in vieren. Schep derozijnen met 2 eetlepels vocht in een kom. Schep de kiwi, sinaasappelpartjes enaardbeien erdoor. Roer in een ander kommetje de Griekse yoghurt los met dehoning en 1-2 eetlepels van het rozijnenvocht. Schep de kiwifruitcompote in tweewijde schaaltjes en verdeel de yoghurt erover. Strooi de muesli erover.
Per persoon ongeveer 200 g fruit
Maak deze compote van tevoren klaar. Wel afgedekt bewaren in de koelkast.