Eigenschappen
Bereidingstijd: 30 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 4 kleine venkelknollen
- 250 g gekookte achterham in dunne plakjes
- 100 g gorgonzola
- 100 g verse roomkaas
- 3 el geraspte parmezaanse kaas
- 1 dl slagroom
- 1/2 dl volle melk
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij elke venkelknol in de lengte in vieren.Snij het venkelgroen grof. Kook de venkel in kokend water met zout in 12-15 min.beetgaar. Laat ze goed uitlekken. Rol elk stuk venkel in een plak ham en leg depakketjes naast elkaar in een ovenschaal. Verwarm de melk met de slagroom ensmelt hierin de gorgonzola en roomkaas. Breng de saus eventueel op smaak metpeper. Schenk de saus over de venkelpakketjes. Zorg dat de saus de pakketjesbedekt. Strooi de parmezaanse kaas erover en gratineer het gerecht 15-20 min. inde oven. Garneer met het venkelgroen. Lekker met aardappelpuree of pasta.
Uit de Tip Culinair venkel-special. Een romige variant op de klassiekewitlofgratin. Heel verrassend met de zachte gorgonzola.
Thanks onn yokur marvelous posting! I reallpy enjoyed readeing
it, you might bee a grerat author. I will remembver
to bookmark your blog annd may come bacck at somke point.
I wanht tto enbcourage you cokntinue your great posts, have a nice afternoon!