Eigenschappen
Bereidingstijd: 35 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 4 geroosterde en ontvelde gele paprika’s
- 4 el olijfolie
- 2 kleine uien, in dunne ringen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 500 g tomaten, ontveld, in stukjes
- 1 el tijmblaadjes
- zout, peper
- 8 eieren
- 30 g boter
- 3 el fijngesneden bladpeterselie
- 4 grote plakken rauwe ham
Bereidingswijze
Snijd de paprika’s in reepjes en bak ze in 2 el hete olie 3-4 min. op zachtvuur. Bak de ui en knoflook circa 5 minuten mee. Voeg dan tomaten, tijm, zout enpeper toe en laat het mengsel circa 15 minuten zachtjes stoven. Klop de eierenlos en roer er 15 g boter door. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan enschenk de eieren erin. Voeg het groentemengsel toe en laat alles onderregelmatig roeren zachtjes stollen, het eimengsel moet nog enigszinscrème-achtig blijven. Strooi de peterselie erover en serveer er een plak rauweham bij.