Piperade

paprika_recept_piperade.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 35 min

Menugang: Lunch

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 4 geroosterde en ontvelde gele paprika’s
  • 4 el olijfolie
  • 2 kleine uien, in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 500 g tomaten, ontveld, in stukjes
  • 1 el tijmblaadjes
  • zout, peper
  • 8 eieren
  • 30 g boter
  • 3 el fijngesneden bladpeterselie
  • 4 grote plakken rauwe ham

Bereidingswijze

Snijd de paprika’s in reepjes en bak ze in 2 el hete olie 3-4 min. op zachtvuur. Bak de ui en knoflook circa 5 minuten mee. Voeg dan tomaten, tijm, zout enpeper toe en laat het mengsel circa 15 minuten zachtjes stoven. Klop de eierenlos en roer er 15 g boter door. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan enschenk de eieren erin. Voeg het groentemengsel toe en laat alles onderregelmatig roeren zachtjes stollen, het eimengsel moet nog enigszinscrème-achtig blijven. Strooi de peterselie erover en serveer er een plak rauweham bij.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie