Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Frituren
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 100 g oesterzwammen
- 100 g kastanjechampignons
- 1 klein ei
- 65 g zelfrijzend bakmeel
- zout
- frituurolie
- 2 takjes peterselie
- keukenpapier
- champignonborsteltje
Bereidingswijze
Veeg de paddestoelen schoon met een stukje keukenpapier of borstel ze schoonmet een champignonborsteltje. Split het ei. Doe het eiwit in een vetvrije kom endoe het eigeeel in een andere kom. Bekleed een vergiet met keukenpapier. Klophet eiwit met een vetvrije garde stijf. Voeg aan de andere kom met eigeel hetzelfrijzend bakmeel en zout toe. Voeg hieraan al roerend de karnemelk toe toteen glad beslag is verkregen. Spatel het eiwit luchtig door het beslag. Verhitin een frituurpan de frituurolie tot 175 graden (of tot er witte damp afkomt).Haal met een vork een paddestoel door het beslag. Laat even uitdruipen en leg depaddestoel voorzichtig in de hete olie. Frituur de paddestoelen goudbruin gaarin ca.3 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op hetkeukenpapier in het vergiet uitlekken. Verdeel ze over vier borden en garneer zemet peterselie.
Per persoon ca. 100 gram groenten