Gefrituurde paddestoelen

kastanjechampignons.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Frituren

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 100 g oesterzwammen
  • 100 g kastanjechampignons
  • 1 klein ei
  • 65 g zelfrijzend bakmeel
  • zout
  • frituurolie
  • 2 takjes peterselie
  • keukenpapier
  • champignonborsteltje

Bereidingswijze

Veeg de paddestoelen schoon met een stukje keukenpapier of borstel ze schoonmet een champignonborsteltje. Split het ei. Doe het eiwit in een vetvrije kom endoe het eigeeel in een andere kom. Bekleed een vergiet met keukenpapier. Klophet eiwit met een vetvrije garde stijf. Voeg aan de andere kom met eigeel hetzelfrijzend bakmeel en zout toe. Voeg hieraan al roerend de karnemelk toe toteen glad beslag is verkregen. Spatel het eiwit luchtig door het beslag. Verhitin een frituurpan de frituurolie tot 175 graden (of tot er witte damp afkomt).Haal met een vork een paddestoel door het beslag. Laat even uitdruipen en leg depaddestoel voorzichtig in de hete olie. Frituur de paddestoelen goudbruin gaarin ca.3 minuten. Neem ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op hetkeukenpapier in het vergiet uitlekken. Verdeel ze over vier borden en garneer zemet peterselie.

Per persoon ca. 100 gram groenten

Hoofdingrediënten

Reageren

72 gedachten over “Gefrituurde paddestoelen”

  1. My brother suggested I might like this blog. He was totally right. This post truly made my day. You can not imagine just how much time I had spent for this info! Thanks!

  2. You can certainly see your skills in the work you write. The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always follow your heart.

  3. I am not sure where you are getting your info, but great topic. I needs to spend a while studying much more or understanding more. Thank you for wonderful information I used to be searching for this info for my mission.

  4. magnificent points altogether, you simply received a new reader. What would you recommend in regards to your post that you simply made some days in the past? Any sure?

  5. Generally I don’t learn post on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured me to check out and do so! Your writing taste has been amazed me. Thanks, quite great article.

  6. I do not even know how I finished up right here, but I believed this put up used to be good.I do not realize who you’re however definitely you’re going to a well-known blogger in the event you are not already.Cheers!

Plaats een reactie