Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Grillen/Roosteren
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 3 zoete uien
- 125 g kastanjechampignons
- 100 g gewassen spinazie
- 4 zongedroogde tomaten
- 2 eetlepels olijfolie en wat olie voor bestrijken
- 1/2 eetlepel citroensap
- 1 theelepel honing
- zout
- peper
Bereidingswijze
Pel de zoete uien en snij iedere ui in 8 partjes (laat hierbij de aanzetheel). Borstel de champignons schoon. Verhit een grillpan (of een koekenpan).Bestrijk de pan met wat olie en grill de ui met de hele champignons op een matigvuur in ca. 10 minuten gaar en rondom mooi bruin. Keer hierbij de groentenregelmatig om. Snij intussen de zongedroogde tomaten in reepjes. Klop eendressing van de 2 eetlepels olijfolie, citroensap en honing en breng op smaakmet zout en peper. Verdeel de spinazie met zongedroogde tomaat over 2 borden.Sprenkel er de dressing over. Schep de gegrilde ui met champignons nog warm overde salade en serveer direct.
Dit gerecht bevat ca. 150g groenten per persoon.
Geschikt voor: Vegetariërs, glutenvrij dieet, energiebeperktdieet
Dieet variatie tip: Als je geen zout toevoegt (ook niet bijhet bakken van uitjes), is dit gerecht ook geschikt voor natriumbeperkt dieet.Doe er voor de smaak extra kruiden naar smaak en wat meer citroensap (eventueelgemengd met een eetlepeltje azijn).