Hachee

uitjes.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 350 g magere runderlappen
  • 400 g uien
  • 2 eetlepel bloem
  • 250 ml vleesbouillon
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 3 in stukjes gesneden tomaten
  • Neem in plaats van wijnazijn 2 eetlepels balsalmico azijn en vervang 100 ml van de vleesbouillon door rode wijn

Bereidingswijze

Schil de uien. Schil 3 grote uien en snijd in partjes (Minder snijden? Neemdan 6 kleine uien en halveer in de lengte). Snijd het vlees in blokjes enbestrooi met peper en zout. Sudder het vlees. Smelt boter in een grote braadpan.Bak de vleesblokjes in 5 min. bruin. Haal het vlees uit de pan. Bak de uien enbruine suiker 5 min. in dezelfde pan. Schep het vlees terug in de pan, strooi debloem erover, roer goed door en bak nog een paar minuten (Tip: extra pittigwordt de hachee door nu een half rood pepertje en 3 eetlepels kerrie toe tevoegen). Schenk de wijnazijn en bouillon in de pan en voeg de kruiden toe.(Variatietip: voeg ook 300 gr. stukjes winterwortel toe). Breng de hachee aan dekook, leg de deksel half op de pan en draai het vuur laag en roer zo nu en daneven door.
Na ca. 2,5 uur zachtjes sudderen is de hachee klaar. Verwijder laurier enkruidnagel en breng op smaak met peper en zout. Lekker met gekookte aardappelsof aardappelpuree.

Variatietip: Hachee met tomaat en rode wijn Maak de hachee volgensbovenstaand recept en bak 1 teentje knoflook en 3 in stukjes gesneden tomatenmet de uien mee. Neem in plaats van wijnazijn, 2 eetl. balsalmico azijn envervang 100 ml van de vleesbouillon door rode wijn.

Hoofdingrediënten

Reageren

2 gedachten over “Hachee”

Plaats een reactie