Sperziebonen met tomaat en paprika

Sperziebonentomaatpaprika.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 250 g sperziebonen
  • 1 kleine ui
  • 1 tomaat
  • 1 gele paprika
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel majoraan
  • 1/4 dl droge witte wijn
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Kippeneivrij dieet, Glutenvrij dieet, Lactose.

Maak de sperziebonen schoon en snij ze doormidden. Pel en snipper de ui. Kerfde tomaten aan de onderkant met een mesje in. Dompel de tomaten onder in kokendwater en ontvel ze. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij hetvruchtvlees in stukjes. Maak de paprika schoon en snij deze in repen. Snij derepen weer doormidden.

Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui al omscheppend glazig. Bak depaprika in ca. 5 minuten beetgaar. Giet de sperziebonen af en schep ze met detomaatstukjes en majoraan door het paprikamengsel. Voeg de wijn toe en smoor desperziebonen met de deksel op de pan in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Voeg zouten peper naar smaak toe.

Per persoon ongeveer 200 gram groenten

Je kunt de gele paprika vervangen door een rode of een oranje paprika. Of gebruik twee kleuren paprika.

Hoofdingrediënten

Reageren

1 gedachte over “Sperziebonen met tomaat en paprika”

Plaats een reactie