Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 250 g sperziebonen
- 1 kleine ui
- 1 tomaat
- 1 gele paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel majoraan
- 1/4 dl droge witte wijn
- zout
- peper
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Kippeneivrij dieet, Glutenvrij dieet, Lactose.
Maak de sperziebonen schoon en snij ze doormidden. Pel en snipper de ui. Kerfde tomaten aan de onderkant met een mesje in. Dompel de tomaten onder in kokendwater en ontvel ze. Halveer de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij hetvruchtvlees in stukjes. Maak de paprika schoon en snij deze in repen. Snij derepen weer doormidden.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui al omscheppend glazig. Bak depaprika in ca. 5 minuten beetgaar. Giet de sperziebonen af en schep ze met detomaatstukjes en majoraan door het paprikamengsel. Voeg de wijn toe en smoor desperziebonen met de deksel op de pan in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Voeg zouten peper naar smaak toe.
Per persoon ongeveer 200 gram groenten
Je kunt de gele paprika vervangen door een rode of een oranje paprika. Of gebruik twee kleuren paprika.
I was examining some of your articles on this site and I conceive this site is rattling informative! Keep on posting.