Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Soep
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1/2 ui of rode ui
- 1 stengel sereh (citroengras)
- 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker
- 3 dl verse kippenbouillon of kippenbouillon van tabletten
- 2 dl kokosmelk
- 250 g amsoi
- eventueel een zakje geraspte gedroogde kokos
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet.
Pel de ui en snipper deze fijn. Verhit de olie in een soeppan met dikke bodemen bak hierin de gesnipperde ui glazig, maar niet bruin. Leg een knoop in destengel sereh en voeg deze toe met de bruine basterdsuiker en roer even tot desuiker is opgelost. Voeg de kippenbouillon en de kokosmelk toe en breng allesaan de kook. Was intussen de amsoi, snij deze klein (net als andijvie) en laatze uitlekken. Voeg de amsoi toe aan de soep en kook deze 8-10 minuten zachtjesmee. Breng op smaak met zout en peper. Verwijder de stengel sereh. Pureer desoep in de keukenmachine of blender of pureer haar met de staafmixer 1 – 2minuten. Doe de soep terug in de pan en warm nog even door. Serveer de soep,eventueel bestrooid met wat geraspte kokos.
Dit gerecht bevat 125 gram groente per persoon.
Deze soep kan gemakkelijk een diner worden door op het laatst 150 gram gekookte kipfilet in blokjes toe te voegen.