Andijvie met rozijnen en cranberry’s

andijviemetrozijnenencranberries.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Magnetron

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 300 g andijvie
  • 60 ml zure room of crème fraîche
  • 40 g diepgevroren cranberry’s peper
  • 15 g suiker
  • 1 eetlepel rozijnen
  • cayennepeper
  • zout

Bereidingswijze

Maak deandijvieschoon, was de struik en snij deandijvievervolgens in smalle repen. Was deze nogmaals en laat deandijvieuitlekken. Doe deandijviemet iets aanhangend water in een ruime magnetronbestendige schaal. Zet de schaalin de magnetron, afgedekt, 3-5 minuten, ca. 750 watt. 

Voeg zout,peper,cayennepeper naar smaak toe met de rozijnen en de zure room. Schep goed om.
Bestrooi decranberry’smet de suiker en voeg deze toe aan deandijvie.Zet de schaal terug in de magnetron, afgedekt, 3-6 minuten, ca. 750 watt totalles door en door warm is.

Tip: vervang decranberriesen de suiker door vossenbes compote (potje) en roer dit door deandijvie.Kook in dit geval deandijviein totaal 6-8 minuten in de magnetron.
Lekker bij gebraden wild of varkensvlees en aardappelpuree.

Vegetarische variatie: lekker met gebakken quornfilet.

Dit gerecht bevat 150 gram groente en 20 gram fruit perpersoon.

 

Allergie informatie: bevat lactose

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, vezelverrijktdieet

Dieet variatietip: volg je een energiebeperkt dieet? Neemdan zure room (en geen crème fraîche). Suiker kun je eventueel vervangen doorzoetstof.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie