Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 250 g wortelen
- zout
- peper
- 2 tenen knoflook
- 50 ml olijfolie
- 10 blaadjes munt
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet, Kippenei.
Als de wortelen uit blik of pot komen, laat ze eerst even uitlekken in eenvergiet. Snij dan de schoongemaakte wortelen schuin in dunne plakjes en doe ze,als het verse wortelen zijn, in een stoommandje of een hittebestendige vergiet.Strooi er wat zout over.
Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de wortel boven hetkokende water in +/- 15 minuten gaar. Wortelen uit blik of pot alleen evenopwarmen. Snij de gepelde knoflook in dunne plakjes. Verwarm de olie in een panop laag vuur. Voeg de knoflook en de helft van de munt toe en hout de olie warm.Snij de rest van de munt fijn. Doe de worteltjes in een schaal. Schep de olie ende munt door de worteltjes en serveer meteen.