Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Soep
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 300 gram spinazie
- 1 rijpe avocado
- 1 hardgekookt ei
- 7 1/2 dl groente- of kruidenbouillon (van 1 1/2 tablet)
- 4 takjes verse munt
Bereidingswijze
Breng een half kopje water met een snufje zout in een kookpan aan de kook.Voeg de spinazie toe. Doe het deksel op de pan. Schep de spinazie regelmatig omtotdat het slinkt. Laat dan nog 3 minuten koken. Pureer de spinazie met hetkookvocht in de blender. Halveer de avocado. Verwijder de pit. Schil de avocadoen snijd deze in stukken. Voeg avocado toe aan de blender met een klein scheutjebouillon en pureer tot een gladde massa.
Doe de bouillon met de spinazie-avocadopuree in de kookpan. Warm goed door.Snijd intussen het ei in kleine stukjes en de muntblaadjes in dunne reepjes. Doede soep over in 2 mooie borden of kommen. Schep de eistukjes in het midden vande soep en strooi er de muntreepjes over.
Per persoon ca. 150 g groente
Allergie informatie: bevat ei
Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, vezelverrijktdieet, energieverrijkt dieet, eiwitverrijkt dieet
Dieet variatietip: Mag je geen kippenei eten, dan kan het eikan vervangen worden door ca. 40g gebakken en in stukjes gesneden kipfilet.
Je kunt in plaats van verse spinazie ook diepvries spinazie gebruiken. Ontdooi deze, pureer met een scheutje bouillon en de avocado en volg verder de rest van het recept. Roer eventueel voor het serveren een scheutje droge sherry door de soep.