Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 300 g wortelen
- 40 g hazelnoot
- 5 g margarine
- 2 eetlepels gembersiroop
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet.
Als de wortelen uit blik of pot komen, eerst even laten uitlekken in eenvergiet. Was de verse worteltjes schoon en schil ze met een dunschiller. Hak dehazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan licht bruin. Laat dehazelnoten afkoelen. Smelt in een wijde koekenpan de margarine. Voeg deworteltjes toe en laat de groente in ongeveer 10 minuten afgedekt zachtjes gaarsmoren. Voeg de gembersiroop toe en beweeg de pan zachtjes heen en weer zodat desiroop goed wordt verdeeld. Leg de worteltjes in een schaal en bestrooi met degeroosterde hazelnoten.