Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 400 g kousenband
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 rode Spaanse peper
- 1 eetlepel tomatenpuree
Bereidingswijze
Snij de puntjes van de bonen. Was de kousenband in ruim water en snij ze instukjes van 3 a 4 cm. Pel en snipper de ui. Pel de knoflookteentjes. Was depeper en verwijder de pitjes. Hak de peper fijn. Verhit de (olijf)olie in eengrote pan en bak de ui zachtjes. Pers de knoflook erboven uit. Voeg de peper,tomatenpuree en kousenband toe. Bak alles onder voortdurend omscheppen 5 minutenop een matig vuur. Giet de bouillon erbij en laat de kousenband met het dekselop de pan in ongeveer 10 – 15 minuten gaarsmoren.
Per persoon ongeveer 200 gram groenten
Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, vezelverrijktdieet, energiebeperkt dieet
Dieet variatietip: Vervang bij natriumbeperking detomatenpasta door een zelf gemaakt sausje van verse tomaten (ca. 15 minutensmoren) en gebruik een natriumarm bouillon tablet. Voor de smaak kun je extrakruiden toevoegen. Lekker met bijvoorbeeld peterselie of oregano. Voorenergie-of eiwitverrijking kun je een paar eetlepeltjes amandelen,pijnboompitten of Parmezaanse kaas (lekker in combinatie met oregano) toevoegen.
Lekker met rijst
My spouse annd I stumbled ove her cooming from a diifferent pawge and thouht I
may ass well checfk things out. I llike what I ssee soo nnow i’m followng you.
Lookk forwaard tto findinng out about your
weeb page repeatedly.