Champignon antipasti

champignon-3.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 50 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 250 g champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 klein stukje verse rode peper
  • 1 1/2 dl olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 theelepel fijngehakte verse tijm
  • 1/4 theelepel fijngehakte verse rozemarijn
  • zout
  • 50 g zongedroogde verse rozemarijn

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet, Kippenei

Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Indien ze uit blik ofpot komen, laat ze eerst even goed uitlekken in een vergiet of zeef. Pel deteentjes knoflook en snij ze fijn. Snij het stukje peper in ringetjes. Klop 1deciliter van de olijfolie, citroensap, tijm, rozemarijn en peperringetjes doorelkaar. Breng deze marinade op smaak met wat zout. Verhit de rest van deolijfolie in een koekenpan. Bak de champignons op een matig vuur circa 1 minuut.Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak het 1 minuut mee. Doe de gebakkenchampignons met de knoflook en de zongedroogde tomaat in de marinade en laat desmaken een 15 minuten goed intrekken. Dan serveren met pasta.

Hoofdingrediënten

Reageren

1 gedachte over “Champignon antipasti”

Plaats een reactie