Eigenschappen
Bereidingstijd: 30 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 kleine savooiekool
- ca. 250 g witte visfilet zoals kabeljauw schelvis of tilapia
- 2 bosuitjes
- 2 – 3 eetlepels Thaise vissaus
- 6 sprieten bieslook
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 takje lavas
- 1/2 limoen
- ca. 1 cm verse gemberwortel
Bereidingswijze
Breng een grote pan met ruim water aan de kook en kook de kool in zijn geheelca. 6 minuten, tot de bladen soepel zijn en makkelijk loslaten. Laat de kool ineen vergiet uitlekken en iets afkoelen. Neem er 6 mooie bladen af en laat zeuitlekken. Verdeel de vis in 6 gelijke stukken. Snij de bosuitjes fijn. Snij deharde nerven uit de koolbladen en leg in het midden van elk koolblad een stukvis. Verdeel ca. 2/3 deel van de bosui over de vis, druppel er ca. 1 eetlepelvissaus over en bestrooi met (weinig) zout. Vouw de koolbladen zorgvuldig om devis heen dicht en bind de rolletjes vast met een spriet bieslook. Leg devispakjes in een grote stoommand, breng een grote pan met ruim water aan de kooken stoom de vispakjes in ca. 10 minuten gaar. Rooster intussen het sesamzaadlichtbruin in een droge koekenpan. Snij de lavas fijn. Rasp de schil van deschoongeboende limoen fijn af en pers de limoen uit. Rasp de gepelde gemberfijn. Verwarm de olie op laag vuur en warm de gember ca. 1 minuut mee. Roercitroensap en citroenrasp, de rest van de bosui, 1-2 eetlepels vissaus en lavaserdoor en neem de pan van het vuur. Giet de saus over de vispakjes en bestrooimet sesamzaad. Serveer meteen.
Lekker met rijst, omgeschept met roergebakken savooiekoolreepjes.
Per persoon ongeveer 25 gram groenten