Eigenschappen
Bereidingstijd: 10 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Rauw
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1/2 krop lollo rosso of een zakje van ca. 150 g
- 1 carambola
- 4 cherrytomaatjes
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 3 eetlepels olie
- 1/2 theelepel mosterd
- 1 theelepel tijm
- zout
- peper
Bereidingswijze
Was en droog de slabladeren. Scheur de sla in stukken. Was en halveer decherrytomaatjes. Was de carambola en haal met een mesje het vliesje van deribben. Snij de vrucht in plakjes. Maak in een slaschaal een sausje van rodewijnazijn, olie, mosterd, tijm, zout en peper. Schep de lollo rosso,cherrytomaatjes, carambolasterren en de saus luchtig door elkaar. Serveer desalade in een kom of verdeel deze over 2 bordjes.
Per persoon ongeveer 75 g groenten en 50 g fruit
Allergie informatie: bevat mosterd
Geschikt voor: vegetariërs, energiebeperkt dieet, glutenvrijdieet, vezelverrijkt dieet, natriumbeperkt dieet (als je geen extra zouttoevoegt)
Dieet variatietip: Volg je natriumbeperkt dieet? Voeg dangeen zout toe. Volg je een energieverrijkt dieet? Noeg dan wat croutons toe.Mosterd kun je vervangen door bijvoorbeeld mierikswortel (neem dan geenwijnazijn) of vinaigrette. Zonder mosterd is het ook lekker! Doe er dan gewooniets meer azijn bij.