Mexicaanse tortilla met spruitjes

tortillaspruitjes.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Lunch

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 250 g spruitjes
  • 1/2 blikje rode kidneybonen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel maiskiem
  • olie
  • 1 mespunt komijnpoeder
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 2 tomaten
  • 4 softtortilla’s
  • ca. 75 g grofgeraspte kaas
  • chilisaus of tacosaus of salsa naar keuze
  • 1/2 bekertje zure room

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Vezelrijk dieetMaak de spruitjes schoon, was enhalveer ze. Kook ze in ca. 7 minuten in ruim water beetgaar. Laat de kidneybonenuitlekken. Pel de ui en hak deze fijn. Pel de teentjes knoflook. Verhit de oliein een hapjespan. Voeg de ui toe en pers er de knoflook boven uit. Voeg hetkomijnpoeder toe en bak alles op een laag vuur zachtjes ca. 3 minuten. Voeg dekidneybonen toe en warm ze zachtjes mee. Voeg op het laatst de uitgelektespruitjes toe. Was en droog de sla en tomaten. Snij de sla in reepjes en detomaten in plakjes. Verwarm de tortilla’s in een droge koekenpan of in demagnetron volgens de aanwijzing op de verpakking. Beleg de tortilla’s metreepjes sla, het spruitjesmengsel, plakken tomaat, geraspte kaas, (salsa-)sausen een lepel zure room.

Per persoon ongeveer 200 gram groenten

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie