Verse doperwten met ham en kruizemunt

versedoperwtenmethamenkruizemunt.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 1/2 kilo doperwten in schil (evt. te vervangen door 500g diepvries doperwten)
  • 1/2 eetlepel boter of margarine
  • 1 ui
  • 150 g ham in blokjes
  • 1 dl bouillon
  • 1/2 eetlepel kruizemuntblaadjes of 1 theelepel gedroogde kruizemunt

Bereidingswijze

Dop de doperwten. Pel en snipper de ui. Verhit in een braadpan boter ofmargarine en bak de ui glazig. Bak de ham +/- 3 minuten mee. Voeg de bouillon ende doperwten toe. Stoof ze met de deksel op de pan in +/- 10 minuten gaar. Roerde kruizemuntblaadjes (of 1 theelepel gedroogde kruizemunt) erdoor.

Bevat ca. 220g groenten per persoon.

 

Allergie informatie: bevat lactose

Geschikt voor: glutenvrij dieet,  vezelverrijkt dieet,eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Neem olie in plaats van boter. Bijlactose intolerantie of als je strenge vegetariër bent. Ham kun je vervangendoor tahoe of tempé, voor vegetariërs, energiebeperking of bij natriumbeperking.Neem voor natrium beperking ook een natriumarm bouillon tablet.

Lekker bij varkenshaasje en gekookte aardappelen.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie