Eigenschappen
Bereidingstijd: 35 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Stomen
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1/2 kleine spitskool
- 2 (kaffir)limoenblaadjes
- ca. 1 cm verse gemberwortel
- 1 teen knoflook
- 1/2 stengel sereh of citroengras
- 400 ml kokosmelk
- 3 blaadjes basilicum of Thaise basilicum
- mespunt rode pepervlokken of chilipoeder
- limoensap
- 8 grote ongepelde garnalen
Bereidingswijze
Dieet: Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet, Kippenei vrij dieet.
Was en snij de spitskool in fijne reepjes. Snij 1 limoenblaadje in stukjes.Schil de gember, pel de knoflook en hak ze fijn met wat zout. Verwijder de hardebuitenkant van de sereh en snij het zachte binnenste fijn. Breng de kokosmelkaan de kook met limoenblaadjes, gember, knoflook, sereh, basilicum enpepervlokken en laat dit ca. 20 minuten trekken op laag vuur. Giet de saus boveneen kom door een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de kool in eenstoommand en strooi er wat zout over. Breng een grote pan met ruim water aan dekook en stoom de kool in 6 – 7 minuten beetgaar. Verhit intussen de olie in eengrote koekenpan en bak de garnalen op hoog vuur roze en net gaar. Verwarm desaus zonodig opnieuw en breng op smaak met wat limoensap en zout. Snij het derdelimoenblaadje in ragfijne reepjes. Verdeel de saus over vier borden, schep dekool erop en verdeel de garnalen erover. Garneer met reepjes limoenblad enserveer meteen.
Per persoon ongeveer 150 gram groenten
Lekker met noedels of rijst.
Hi, I do belieeve thi is aan excellent site. I sumbledupon iit ;
) I aam going too retuhrn once agfain sice i have book-marked it.
Money and freedom is the best wway to change, mayy yoou bee rich and continue to guide other people.