Eigenschappen
Bereidingstijd: 30 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 500 g uien
- 2 sjalotjes
- 150 – 200 g salami
- 1 blikje croissantdeeg
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel paneermeel
- 3 eieren
- 1,5 dl melk
- peper
- zout
- peterselie
- 2 eetlepels geraspte kaas
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 225 graden C. Pel 500 g uien, 2 sjalotjes en snijd ze inringen. Snijd een plak salami ( 150-200 g) in kleine blokjes. Verhit 1 el oliein pan en fruit de ui- en sjalotringen zacht en glazig zonder ze te kleuren.Fruit de salami 2 min. mee. Vet lage bakvorm in, bekleed die met lapjescroissantdeeg en prik hier en daar met een vork in het deeg. Bestrooi deeg met 1el paneermeel en schep de uien met salami in de vorm. Klop 3 eieren los met 1,5dl melk, wat peper,zout en peterselie en schenk dit over de uien. Strooi 2 elgeraspte kaas erover. Bak de uientaart in circa 30 min gaar en lichtbruin.Serveer de taart lauw-warm.