Blauwebessen shortbread

blauwebessenshortbread.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 45 min

Menugang: Lunch

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 125 g blauwe bessen
  • ca. 1 dl slagroom
  • 75 g bloem
  • 50 g boter of margarine
  • 25 g kristalsuiker
  • 15 g maizena

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 175 C. 

Zeef de bloem en de maïzena boven een kom. Snij de boter of margarine kleinin de bloem en maak deze met de vingers helemaal fijn. Voeg de suiker toe enkneed het mengsel vervolgens tot een stevig deeg.
Rol het deeg uit met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak.
Steek hieruit 2 rondjes met een doorsnede van 10 cm. Prik de deegrondjes in meteen vork.
Bak de shortbreads in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de koekenafkoelen.
Sla in een kom de slagroom stijf.
Was de bessen en laat de vruchtjes goed uitlekken.
Schep de slagroom op de shortbreadrondjes en verdeel de bessen erover. Serveerdirect.

Per persoon ongeveer 60 g fruit

Allergie informatie: bevat lactose, gluten

Geschikt voor: vegetariërs, natriumbeperkt dieet,energieverrijkt dieet

Dieet variatietip: Heb je lactose intolerantie? Neem olie inplaats van boter; gebruik imitatieslagroom. Volg je glutenvrij dieet? Neem danglutenvrije bloem. Neem voor energiebeperking geen slagroom, maar bijvoorbeelddikke magere (vruchten) kwark voor de vulling van shortbread.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie