Eigenschappen
Bereidingstijd: 45 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 125 g blauwe bessen
- ca. 1 dl slagroom
- 75 g bloem
- 50 g boter of margarine
- 25 g kristalsuiker
- 15 g maizena
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 175 C.
Zeef de bloem en de maïzena boven een kom. Snij de boter of margarine kleinin de bloem en maak deze met de vingers helemaal fijn. Voeg de suiker toe enkneed het mengsel vervolgens tot een stevig deeg.
Rol het deeg uit met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak.
Steek hieruit 2 rondjes met een doorsnede van 10 cm. Prik de deegrondjes in meteen vork.
Bak de shortbreads in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de koekenafkoelen.
Sla in een kom de slagroom stijf.
Was de bessen en laat de vruchtjes goed uitlekken.
Schep de slagroom op de shortbreadrondjes en verdeel de bessen erover. Serveerdirect.
Per persoon ongeveer 60 g fruit
Allergie informatie: bevat lactose, gluten
Geschikt voor: vegetariërs, natriumbeperkt dieet,energieverrijkt dieet
Dieet variatietip: Heb je lactose intolerantie? Neem olie inplaats van boter; gebruik imitatieslagroom. Volg je glutenvrij dieet? Neem danglutenvrije bloem. Neem voor energiebeperking geen slagroom, maar bijvoorbeelddikke magere (vruchten) kwark voor de vulling van shortbread.