Aardappelbruschetta

aardappelbruscetta.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Voorgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 4 babymozzarella’s
  • 6 troscocktailtomaatjes
  • zout
  • 12 kleine blaadjes basilicum
  • bakpapier

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 180 C. Boen de aardappels schoon en snij ze in schijven(ca. 1/2 cm dik). Snij de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in eenkoekenpan. Voeg de knoflook en de aardappelschijven toe en bak deze in ca. 8minuten aan weerszijden gaar en goudbruin.
Leg de plakjes aardappel op een met bakpapier bekleedde bakplaat (knoflook wordtverder niet gebruikt). Snij de mozzarella en de kerstomaat in plakjes. Beleg deaardappelschijven met plakjes tomaat en een plakje mozzarella. Bestrooi met zouten peper. Bak de bruscetta’s in de voorverwarmde oven in ca. 8 minuten af.Garneer met een blaadje basilicum.

Per hapje ca. 15 gram aardappel.

Hoofdingrediënten

Reageren

1 gedachte over “Aardappelbruschetta”

Plaats een reactie