Spaanse tortilla

paprika_recept_spaansetortilla.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Lunch

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 paprika’s
  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 1 grote ui
  • 1½ kop olijfolie
  • grof zeezout
  • 6 grote eieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Een koekenpan met anti-aanbaklaag van circa 26 of 28 centimeter

Bereidingswijze

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s inblokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Pel de ui ensnijd deze in dunne ringen. Verhit de olie in de koekenpan en laat hierin deaardappel, paprika en ui ca. 10 minuten op zacht vuur garen, maar niet bruinworden. Bestrooi de groente tussendoor met zeezout. Laat de groente in eenvergiet uitlekken. Klop de eieren schuimig, voeg zout naar smaak toe en schep degroente door het eimengsel.

Verhit 3 eetlepels nieuwe olie in de koekenpan en bak hierin hetaardappel-eimengsel op zacht vuur aan één zijde bruin. Draai de omelet om en bakde andere zijde op zacht vuur bruin en gaar. Snijd de tortilla in punten engarneer deze met zeezout.

Lekker met salade en brood.

Hoofdingrediënten

Reageren

2 gedachten over “Spaanse tortilla”

  1. What i don’t understood is in reality how you are now not really a lot more neatly-appreciated than you may be right now. You are so intelligent. You recognize thus significantly with regards to this topic, made me individually imagine it from numerous varied angles. Its like men and women aren’t involved until it¦s one thing to do with Woman gaga! Your individual stuffs nice. All the time maintain it up!

  2. Hiya, I’m really glad I’ve found this information. Today bloggers publish only about gossips and net and this is really frustrating. A good website with interesting content, that’s what I need. Thanks for keeping this web site, I will be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

Plaats een reactie