Spaanse tortilla

paprika_recept_spaansetortilla.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Lunch

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 4 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 paprika’s
  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 1 grote ui
  • 1½ kop olijfolie
  • grof zeezout
  • 6 grote eieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Een koekenpan met anti-aanbaklaag van circa 26 of 28 centimeter

Bereidingswijze

Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s inblokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Pel de ui ensnijd deze in dunne ringen. Verhit de olie in de koekenpan en laat hierin deaardappel, paprika en ui ca. 10 minuten op zacht vuur garen, maar niet bruinworden. Bestrooi de groente tussendoor met zeezout. Laat de groente in eenvergiet uitlekken. Klop de eieren schuimig, voeg zout naar smaak toe en schep degroente door het eimengsel.

Verhit 3 eetlepels nieuwe olie in de koekenpan en bak hierin hetaardappel-eimengsel op zacht vuur aan één zijde bruin. Draai de omelet om en bakde andere zijde op zacht vuur bruin en gaar. Snijd de tortilla in punten engarneer deze met zeezout.

Lekker met salade en brood.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie