Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Lunch
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 2 paprika’s
- 4 grote vastkokende aardappelen
- 1 grote ui
- 1½ kop olijfolie
- grof zeezout
- 6 grote eieren
- 3 eetlepels olijfolie
- Een koekenpan met anti-aanbaklaag van circa 26 of 28 centimeter
Bereidingswijze
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s inblokjes. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Pel de ui ensnijd deze in dunne ringen. Verhit de olie in de koekenpan en laat hierin deaardappel, paprika en ui ca. 10 minuten op zacht vuur garen, maar niet bruinworden. Bestrooi de groente tussendoor met zeezout. Laat de groente in eenvergiet uitlekken. Klop de eieren schuimig, voeg zout naar smaak toe en schep degroente door het eimengsel.
Verhit 3 eetlepels nieuwe olie in de koekenpan en bak hierin hetaardappel-eimengsel op zacht vuur aan één zijde bruin. Draai de omelet om en bakde andere zijde op zacht vuur bruin en gaar. Snijd de tortilla in punten engarneer deze met zeezout.
Lekker met salade en brood.