Tagliatelle met rode ui

tagliatellemetrodeui.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 3 rode uien
  • 10 gedroogde abrikozen
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 250 g verse tagliatelle
  • zout
  • peper
  • 1 1/2 eetlepel abrikozenjam
  • 35 g geroosterde pijnboompitten
  • hele gebakken paddestoelen

Bereidingswijze

Pel de uien. Snij de uien vanaf de zijkant tot de kern 1 x in en snij ze in ½cm dikke plakken. Haal de ringen los. Halveer de abrikozen.

Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan. Schep de uien erdoor. Voeg dewijnazijn en de abrikozen toe, dek de pan af en laat alles ca. 5 minuten op eenlaag vuur zachtjes stoven. Kook intussen de tagliatelle in ruim water met 1eetlepel olie en wat zout beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Gietde tagliatelle af en laat staan tot verder gebruik.

Breng de gestoofde ui op smaak met zout, peper en de abrikozenjam. Schep erde tagliatelle door en warm nog eens goed door. Serveer met de geroosterdepijnboompitten.

Lekker met hele gebakken paddestoelen of gegrilde aubergine.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie