Gegrilde mais met mangochutney

mais.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Lunch

Bereidingswijze: Grillen/Roosteren

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 2 maiskolven
  • 4 eetlepels kant-en-klare mangochutney
  • 3 eetlepels olie
  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor. Verwijder van de maïskolven de bladeren en de draden.Kook de maïs in een pan met water en de suiker 15 – 20 minuten. Bestrijk demaïskolven met olie en leg ze op een bakplaat of de barbecue.. Laat de maïsonder de grill lichtbruin kleuren. Keer de kolven af en toe om. Leg demaïskolven op een bordje en serveer de mangochutney er apart bij.

Dit gerecht bevat ca. 120 g groenten per persoon

 

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, vezelverrijktdieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Voor energiebeperking kun je demaiskolven het beste zeer dun met olie bestrijken. Neem niet meer dan 1 eetlepelvoor allebei de kolven.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie