Eigenschappen
Bereidingstijd: 30 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Bakken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 1/2 rode paprika
- 1 kleine ui
- 25 g boter of margarine
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 1/2 theelepel tijm
- versgemalen peper
Bereidingswijze
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Was de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika in stukjes.
Pel en snipper de ui.
Verhit de boter of margarine in een pan en bak hierin de ui enkele minutenzachtjes. Voeg de bloemkool, paprika, bouillonpoeder, tijm en 1 dl water toe.Laat de groenten in gesloten pan in ca.15 minuten gaarstoven. Schep ze af en toeom.
Maak op smaak met peper en eventueel wat zout.
Variatie: paprika kunt u vervangen door twee in stukjes gesneden tomaten.Voeg de tomaten pas de laatste drie minuten toe.
Per persoon ongeveer 150 gram groenten
Allergie informatie: bevat lactose (boter)
Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, energiebeperktdieet
Dieet variatietip: Boter/margarine kan door strengevegetariërs of bij lactose intolerantie vervangen worden door (olijf)olie. Neemvoor natriumbeperking natriumarme bouillon tablet en voeg geen zout aan hetgerecht toe.
Lekker bij karbonade en gekookte aardappelen.