Eigenschappen
Bereidingstijd: 25 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 100 g bloemkool
- 100 g winterwortel
- 100 g sperziebonen
- 100 g gesneden kool
- 50 g taugé
- 2 dl kant-en-klare pindasaus
- 1 krop sla
- 1 tomaat
- 3 hardgekookte eieren
- gefruite uitjes
- kroepoek
- 200 g rijst
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Cholesterolbeperkt dieet, Vezelrijk dieet
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.Was allegroenten en laat ze uitlekken.Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snij degeschilde winterwortel in plakjes en de sperziebonen in stukjes van circa 3 cm.Breng in een pan ruim water aan de kook en kook hierin achtereenvolgens debloemkool, wortel, sperziebonen en de gesneden (groene) kool circa 3 minuten.Laat de groenten in een vergiet uitlekken. Doe de taugé in een zeef en schenk erkokend water over. Maak intussen pindasaus volgens de gebruiksaanwijzing op deverpakking. Bekleed een schaal met blaadjes sla. Leg de gekookte groenten entaugé hierop. Verdeel hierover de in plakjes gesneden tomaat en ei. Schenk depindasaus erover. Bestrooi met gefruite uitjes en stukjes kroepoek. Serveer derijst er apart bij.
Dit gerecht bevat ruim 250 gram groente per persoon.
Lekker met geroosterde saté. Neem in dit geval 1 hardgekookt ei.