Gado Gado

gadogado.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 100 g bloemkool
  • 100 g winterwortel
  • 100 g sperziebonen
  • 100 g gesneden kool
  • 50 g taugé
  • 2 dl kant-en-klare pindasaus
  • 1 krop sla
  • 1 tomaat
  • 3 hardgekookte eieren
  • gefruite uitjes
  • kroepoek
  • 200 g rijst

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Cholesterolbeperkt dieet, Vezelrijk dieet

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.Was allegroenten en laat ze uitlekken.Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Snij degeschilde winterwortel in plakjes en de sperziebonen in stukjes van circa 3 cm.Breng in een pan ruim water aan de kook en kook hierin achtereenvolgens debloemkool, wortel, sperziebonen en de gesneden (groene) kool circa 3 minuten.Laat de groenten in een vergiet uitlekken. Doe de taugé in een zeef en schenk erkokend water over. Maak intussen pindasaus volgens de gebruiksaanwijzing op deverpakking. Bekleed een schaal met blaadjes sla. Leg de gekookte groenten entaugé hierop. Verdeel hierover de in plakjes gesneden tomaat en ei. Schenk depindasaus erover. Bestrooi met gefruite uitjes en stukjes kroepoek. Serveer derijst er apart bij. 

Dit gerecht bevat ruim 250 gram groente per persoon.

Lekker met geroosterde saté. Neem in dit geval 1 hardgekookt ei.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie