Eigenschappen
Bereidingstijd: 0 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Grillen/Roosteren
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 1/2 rode, gele en groene paprika
- 1 avocado
- 2 lente-uitjes
- 1 limoen
- 1 groene peper
- 4-5 takjes verse koriander
- 2 eetlepels pikante chili-olie
- vers gemalen zout en zwarte peper
- 200 gram biefstuk
- 4 tarwetortilla
Bereidingswijze
Verwijder steel en zaadlijsten uit de halve paprika’s en snijd ze in dunnehalve ringen. Snijd de lente-uitjes in schuine ringen. Pers de limoen uit.Halveer de peper, verwijder steen en zaadlijsten. Snipper het vruchtvlees. Snijdtakjes en blad van de koriander fijn. Meng de pikante olie met 2 eetlepelslimoensap en een flinke draai peper. Snijd de biefstuk loodrecht op devleesdraad in smalle plakjes. Schep ze om met de marinade en marineer zeminstens 2 uur, maar 24 uur kan ook. Halveer de avocado. Wip de pit er uit enneem de avocadohelften met een lepel uit de schil. Snijd de avocadohelften inkleine blokjes en schep ze om met 1 eetlepel limoensap, om verkleuring tegen tegaan. Meng avocadoblokjes, lente-uitjes, pepersnippers, koriander en citroensapmet elkaar en voeg naar smaak wat zout en peper toe. Verhit een koekenpan droogvoor en bak hierin de tortilla’s aan beide kanten 20 seconden. Houdt ze warm inaluminiumfolie. Vet een roosterpan in met wat olie. Verhit de pan voor. Bak dehelft van de gemarineerde biefstukreepjes en paprika hierin snel bruin en warm.Vul twee tarwetortilla’s met vleesreepjes en paprika, schep er wat avocadosalsaop. Bak voor een tweede portie de rest van het vlees en de paprika’s.