Gevulde witlofbladeren met gebakken sjalotjes

gevuldewitlofbladerenmetgebakkensjalotjes.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 10 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 8 grote bladen witlof
  • 2 tomaten
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • halve komkommer
  • 1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • 4 sjalotten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 1/2 eetlepel kruidenazijn
  • peper
  • zout

Bereidingswijze

Leg de witlofbladeren in een cirkel op een schaal. Ontvel de tomaten, druk dezaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Snijd de olijven instukjes, schil het stukje komkommer, verwijder de zaadjes en snijd hetvruchtvlees in kleine blokjes. Meng de tomaat met de olijven, de komkommer en deItaliaanse keukenkruiden en drapeer het mengsel over de witlofbladeren. Pel desjalotten en snijd ze in ringetjes.

Bak de sjalotten in de olie goudbruin, schep ze uit de pan en verdeel ze overde gevulde witlofbladeren. Roer de azijn door de olie en laat de dressing nogheel even koken. Breng vervolgens de dressing met zout en peper op smaak. Lepeldeze over de bladeren en serveer het gerecht snel, bij voorkeur met toast.

Bevat per persoon: 760/180 kJoules/kcal, 2 g eiwit, 17 g vet, 6 gkoolhydraten.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie