Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Soep
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 3 grote uien
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 50 g boter
- 1 eetlepel bloem
- 9 dl bouillon
- peper en zout naar smaak
- 1 dl koffieroom
- 100 g oude kaas
- 2 eetlepels versgehakte bieslook of peterselie
Bereidingswijze
Pel 3 grote uien en snipper deze. Halveer 1 rode en 1 groene paprika.Verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.Smelt 50 gram boter en fruit hierin de uiensnippers en de paprikablokjes. Schepregelmatig om, zodat uien en paprika’s niet bruin worden. Strooi 1 eetlepelbloem over het mengsel. Giet er 9 dl bouillon in gedeelten bij en roer goeddoor.
Voeg peper en zout naar smaak toe en kook zachtjes 10 minuten. Roer 1 dlkoffieroom en 100 gram oude kaas door de soep. Strooi vlak voor het serveren 2eetlepels versgehakte bieslook of peterselie over de soep.