Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Voorgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 2 venkelknollen
- 500 g aardappelen
- 1⁄2 bosje peterselie
- 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
- 2 teentjes knoflook
- 100 g geraspte oude kaas
- 200 ml crème fraîche
- 200 ml witte wijn
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de venkel 5 minuten en laat uitlekken op een vergiet.
Meng de olijven, knoflook, peterselie en de helft van de kaas door elkaar.
Klop de wijn en crème fraîche door elkaar en roer er de rest van de kaasdoor.
Schep de venkel in een ovenschaal en verdeel er het olijvenmengsel over.
Leg er de aardappelschijfjes op en schenk het roommengsel eroverheen.
Zet in de voorverwarmde oven en laat in ± 40 minuten garen.
Recept uit de bundel “Volop variëren met venkel”.