Eigenschappen
Bereidingstijd: 40 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 300 g sjalotten
- 40 g boter of margarine
- 3 eetlepels poedersuiker
- 3 eetlepels rode port
- 1 pijpje kaneel
- 2 takjes rozemarijn
- zout
- peper
- 2/3 blikje croissantdeeg
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 180°C. Pel de sjalotten, maar laat de wortelbasisintact. Halveer eventueel grote sjalotten. Smelt de boter of margarine in eenhapjespan. Stoof hierin de sjalotjes afgedekt zachtjes 5 minuten. Voegpoedersuiker toe en bak op een wat hoger vuur onafgedekt tot de suiker met deboter of margarine begint te verkleuren. Schep om en voeg rode port, kaneel,takjes rozemarijn en zout en peper naar smaak toe. Doe alles over in detaartvorm. Rol het deeg uit over de sjalotten in de vorm. Druk het deeg tussende rand van de vorm en de sjalotten. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bakde taart in ca. 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat de taart ca.5 minuten afkoelen en keer hem om op een bord of schaal. Verwijder de takjesrozemarijn en het pijpje kaneel en serveer hem warm.
Met kleine ovenvaste koekenpan kun je de taart in de pan maken en dit in z’n geheel in de oven zetten. Lekker als lunch met zachte geitenkaas. Ook heerlijk bij vlees.