Eigenschappen
Bereidingstijd: 75 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 2 eetlepels pitloze rozijnen
- 2 eetlepels limoensap
- 1/2 kleine rode kool van ca. 400 g
- zout of zeezout
- 3 takjes platbladige peterselie
- 1/2 theelepel Dijonmosterd
- 1 theelepel maple syrup of honing
- 2 eetlepels olijfolie
- versgemalen peper
Bereidingswijze
Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet.
Week de rozijnen ca. 1 uur in 2 eetlepels limoensap. Snij de gewassen kool inragfijne reepjes en doe ze in een stoommand met wat zout. Breng een grote panmet ruim water aan de kook en stoom de kool in ca. 7 minuten beetgaar. Knip depeterselie fijn. Roer een dressing van de mosterd, maple syrup, de rest van hetlimoensap, olie, geweekte rozijnen en peterselie. Breng op smaak met zout enpeper. Roer de kool door de dressing en laat de salade afkoelen.
Per persoon ongeveer 200 gram groenten
Lekker met (knoflook)aardappels en pikante gegrilde speklapjes.