Eigenschappen
Bereidingstijd: 10 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Rauw
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 50 g krabsticks of krab uit blik
- 1 sjalotje
- 1 zoetzure augurk
- 1 eetlepel umer of kwark
- 1 theelepel ketchup
- 1 theelepel whisky
- 1 eetlepel halvanaise
- zout
- peper
- 1 theelepel fijngehakte dille
- 4 tomaten
Bereidingswijze
Dieet: Glutenvrij dieet, Eiwitbeperkt dieet, Cholesterolbeperkt dieet.
Snij het krabvlees fijn en doe het in een kom. Pel en snipper het sjalotje.Snij de augurk fijn. Meng het sjalotje en de augurk door de krab. Roer in eenkommetje: umer, ketchup, whisky, halvanaise, zout, peper en dille tot eensausje. Schep het sausje door het krabmengsel. Halveer en schep er met eenlepeltje de geleiachtige massa uit. Vul ze met de krabsalade. Verdeel de gevuldetomaten over 2 bordjes.
Per persoon ongeveer 75 gram groenten