Salade met oesterzwammen

saladeoesterzwammen.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 15 min

Menugang: Salade

Bereidingswijze: Rauw

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 250 g oesterzwammen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels medium dry sherry
  • 1/2 theelepel sambal oelek
  • 4 eetlepels sesamzaad
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels korianderblaadjes of peterselie
  • ca. 150 g gemengde sla met rucola
  • 4 eetlepels olie of roerbakolie

Bereidingswijze

Veeg de oesterzwammen schoon en snij de steeltjes eraf. Klop in een diep bordde eieren los met 1 eetlepel sherry, de sambal en 1/2 eetlepel sojasaus. Haal deoesterzwammen eerst door het ei en wentel ze dan door het sesamzaad.

Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de oesterzwammen ophoog vuur in ca. 3-4 minuten mooi bruin, keer ze voorzichtig met een spatel.Snij de bosuitjes in dunne ringetjes. Schep in een kom de helft van de bosui enkoriander met de sla luchtig door elkaar. Verdeel de salade over 4 diepe borden.Klop 1 eetlepels sherry met 1/2 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels olie doorelkaar en sprenkel de dressing over de salade. Leg de oesterzwammen erop enstrooi de rest van de bosui en koriander.Per persoon ongeveer 125 gram groenten

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie