Eigenschappen
Bereidingstijd: 40 min
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 4 pers.
Ingrediënten:
- 4 geroosterde en ontvelde oranje paprika’s
- 4 geroosterde en ontvelde rode paprika’s
- 4-5 el olijfolie
- 750 g tomaten, ontveld, ontpit en grof gehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- zout, peper
- 2 tl fijngesneden tijm
- 1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
- 10 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 1 eidooier
- 2-3 el fijngesneden basilicum of bladpeterseli
Bereidingswijze
Snijd de paprika’s in lange repen van circa 1 cm breed. Verhit 2-3 el olie enbak hierin de tomaten circa 20 min. tot het vocht verdampt is. Voeg de knoflook,zout, peper, tijm en chilipeper toe en laat het mengsel nog circa 10 min. stoventot de saus wat dikker is.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van circa 45 x 20 cmen 3 mm dik. Snijd aan elke kant een reep deeg van 11/2 cm van de deeglap enplak deze repen met wat water op de rand van het deeg vast, zodat er eenopstaande rand ontstaat. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat enprik de deegbodem regelmatig in met een vork. Klop de eidooier los met 1 tlwater en bestrijk het deeg hiermee.
Bak de deegbodem circa 10 minuten in het midden van een voorverwarmde oven op210 º C. Schakel dan de oven terug naar 190°C. Verdeel het tomaatmengsel over dedeegbodem en verdeel hierover de repen paprika. Bestrijk de paprika heel dun metolie en bak de taart nog 20 – 25 minuten in het midden van de oven. Strooi voorserveren de basilicum erover.