Weense appeltaart

Elstarappel.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Nagerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 8 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • grote appels
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 100 gram boter
  • 4 eieren
  • 8 eetlepels rozijnen
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

Bereidingswijze

Vet een springvorm van 24 cm in met boter. Zet 100 gram boter een poosjebuiten de koelkast, zodat deze zacht kan worden. Roer de boter tot room. Breek 4eieren in een kom en voeg 200 gram suiker toe. Meng de eieren met de suiker toteen dik en schuimig geheel. Roer vervolgens de boter erdoorheen en voeg eensnufje zout en 8 eetlepels toe. Spatel voorzichtig ook de 200 gram zelfrijzendbakmeel en de helft van de appelschijfjes door het mengsel.
Vul de springvorm met het mengsel en leg de rest van de appelschijfjes erbovenop. Schuif de vorm in het midden van de oven. Gasoven/elektrischeoven/hetelucht oven: stand 3 of 180 graden.  Baktijd: 60 minuten. Bestrijk, alsde taart nog warm is, de appelschijfjes met abrikozenjam.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie