Bloemkoolfritters met sesam

bloemkoolfrittersmetsesam.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Frituren

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1/2 kleine bloemkool
  • 75 g bloem en 3 eetlepels extra
  • 1 ei
  • ca. 1 dl bier of koolzuurhoudend mineraalwater
  • zout
  • versgemalen peper
  • 50 g sesamzaad
  • frituurolie

Bereidingswijze

Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine roosjes. (Blancheer debloemkoolroosjes indien gewenst in ruim kokend water met iets zout en dep zedaarna droog). 

Zeef 75 gram bloem boven een kom en maak een kuiltje in het midden.
Klop het ei los, bewaar de helft en schenk de andere helft in het kuiltje,schenk het bier (of water) erbij en roer alles snel tot een glad beslag.
Verhit de frituurolie tot circa 180 graden C.
Zeef in een diep bord de rest van de bloem en meng er zout en peper door.
Doe het sesamzaad op een ander diep bord.
Wentel met behulp van een (vlees)vork de bloemkoolroosjes eerst door bloem endan door beslag.
Frituur ze met enkele stuks tegelijk in 3 – 4 minuten goudbruin en krokant. Keerze halverwege. Neem ze uit de hete olie, wentel ze door sesamzaad en laat defritters uitlekken op keukenpapier.
Lekker in plaats van vlees.

Dit gerecht bevat circa 100 gram groenten per persoon.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie