Eigenschappen
Bereidingstijd: 15 min
Menugang: Salade
Bereidingswijze: Rauw
Aantal personen: 3 pers.
Ingrediënten:
- 20 bladen gemengde kropsla
- 150 gram dungesneden hertenham
- 8 stuks gedroogde vijgen
- 30 gram walnoten
- 1 rode ui in halve ringen gesneden
- 1 Elstar appel geschild, zonder klokhuis, in dunne reepjes gesneden
Bereidingswijze
Dressing:
- Appelstroop mengen met de port
- dan de azijn erbij
- olie al roerend met een garde toevoegen bij het mengsel
Salade:
- Pluk de bladen sla van de krop
- Pluk de bladen in kleine stukken en was deze in ruim koud water
- Droog vervolgens de sla goed in een slacentrifuge of een vergiet
- Doe de gewassen sla in een mengkom
- Voeg de ui, appel, walnoten en de helft van de dressing toe
- Breng de sla op smaak met peper en zout
- Dresseer de aangemaakte salade in het midden van een ruim slabord
- Verdeel de plakken ham over de borden en leg ze in roosjes tegen de saladeaan
- Verdeel de rest van de dressing over de borden en druppel deze mooi met eensalade over en om de salade heen
- Garneer de salade af met de vijgen en eventueel een takje kervel, bieslookof peterselie
Eet smakelijk!!
Dit recept is in samenwerking metfreshweb.nlontwikkeld voor deWeekvan de Kropsla door Hein Onderwaater, de jonge chef van hotel-restaurant DeGouden Leeuw van Van der Valk in Voorschoten.
Meerinformatie:2×2.nl/kropsla