Oranje boventaart

wortel1.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 30 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 5 plakjes ontdooide diepvriesbladerdeeg
  • 600 g worteltjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 – 2 theelepels kerriepoeder
  • 3 eetlepels slagroom
  • 20 g boter of margarine
  • 150 g dunne reepjes ontbijtspek
  • 2 grote fijngehakte uien
  • 4 eieren
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 6 gedroogde gewelde abrikozen in stukjes
  • 2 – 3 eetlepels fijngehakte koriander
  • 2 eetlepels rozijnen
  • takjes koriander voor garnering
  • ronde bakvorm van ca. 24 cm

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 210 graden.Leg de plakjes deeg op elkaar en rol uit toteen cirkel van ongeveer 28 cm doorsnede. Bekleed de bakvorm met het deeg. Prikde deegbodem met een vork regelmatig in. Stoom de wortels in ca. 20 minuten gaarboven een pan met kokend water. Pureer de helft van de worteltjes en breng depuree op smaak met zout, peper, kerriepoeder en slagroom. Verhit de boter in eenkoekenpan en bak hierin zachtjes de spek uit. Voeg de ui toe en fruit het ca. 5minuten zachtjes mee op een laag vuur. Voeg de wortelpuree, de stukjes abrikoosen de rozijnen toe en warm het mengsel ca. 3 minuten mee. Schep het mengsel ineen kom en meng het met de eieren, de kaas en de fijngehakte koriander. Snij derest van de worteltjes in schuine stukjes en schep ze door het wortelmengsel.Schep het mengsel op de deegbodem en strooi er de rest van de kaas over. Bak detaart in het midden van de oven in 25 – 35 minuten gaar en krokant. Garneer detaart met de takjes koriander. De groenten worden gaar in de damp van kokendwater, bouillon of wijn. Omdat ze niet in aanraking komen met de kokendevloeistof, gaan de groenten niet kapot. De gaartijd is bij stomen wel altijdiets langer. Stomen kan onder andere in een elektrische stoompan, in een bamboestoommandje dat op of in een pan met kokende vloeistof wordt gezet of in eenhitte bestendige zeef of vergiet boven een gewone pan. Let er op dat het dekselvan de pan goed afsluit, anders ontsnapt de stoom. Je kunt de pan, voordat jehet deksel erop legt, eventueel afdekken met een in vieren gevouwen theedoek. Dedoek zorgt voor een goede afsluiting.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie