Eigenschappen
Bereidingstijd: 50 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Oven
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 4 middelgrote ongeschilde kruimige aardappels
- 1/2 rode peper
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- zout
- peper
Bereidingswijze
Warm de oven voor op 180 graden C.
Boen de aardappels schoon. Kerf de aardappels met een afstand van ca. 1 cm opmeerdere plaatsen in. Laat hierbij de laatste centimeter aan de onderkant aanelkaar zitten. Verwijder de pitjes van de peper en hak de peper fijn. Verhitolijfolie in een kleine koekenpan. Pers de knoflook er boven uit. Fruit deknoflook met de rode peper ca. 2 minuten zachtjes op een laag vuur. Neem de panvan het vuur en breng op smaak met zout en peper. Zet de aardappels in eenovenschaal en besprenkel ze met de kruidenolie. Verdeel de rode peper over deinkepingen en steek er hier en daar wat rozemarijnnaalden in. Gaar de aardappelsin ca. 40 min. in de voorverwarmde oven (tussentijds een paar keer bestrijkenmet olie).
Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, natriumbeperktdieet (mits nauwelijks tot geen zout toegevoegd)
Dieet variatietip: Neem maar 2 eetlepels olie voor deenergiebeperking. Voeg 15 minuten voordat het gerecht klaar is wat geraspte kaastoe voor energie- en eiwitverrijking.
Serveer eventueel met wat reepjes zongedroogde tomaat erbij.