Roergebakken kousenband

kousenband.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Roerbakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 kleine ui of 1 sjalot
  • 200 g kousenband
  • 1 teentje knoflook
  • 175 g kalkoenfilet
  • 40 g taugé

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Doe sesamolie, ketjap manis en gembersiroop in een kom.Pers er het teentje knoflook boven uit. Schep er de in reepjes gesnedenkalkoenfilet en ui door en laat dit 10-15 minuten marineren. Rooster hetsesamzaad in een droge koekenpan. Was de kousenband en snij van de boven- enonderkant de puntjes. Snij de bonen in stukjes van 2 cm.

Verhit de olie in een wok. Bak de reepjes kalkoenfilet op een hoog vuur alomscheppend 3 minuten. Voeg de stukjes kousenband toe en bak dit al omscheppendnog 5 minuten op een matig vuur mee. Was de tauge in een vergiet en laat dezeuitlekken. Voeg tijdens de laatste minuut de taugé toe. Breng op smaak met zouten peper en strooi de sesamzaadjes erover.

Vegetarische variatie: vervang de kalkoenfilet door blokjes tahoe.

Dit gerecht bevat 135 gram groente per persoon.

Lekker met rijst, pindasaus en een frisse salade.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie